Caută după:
seo magazin online
Promovare magazin online. Publicitatea online generează vânzări magazinului?

Dintre toate modalitățile de promovare a unui magazin online, marketingul de conținut este cel mai puternic și eficient. Angajează și informează utilizatorii, astfel încât acționează ca bază pentru definirea afacerii pe care o desfășurați, încurajând totodată clienții să aibă încredere în produsele sau serviciile pe care le oferiți. Dacă un client are încredere într-un magazin online, va da click pentru a vă explora produsele. Mai mult decât atât, dacă vizitatorii și clienții consideră că formele de conținut pe care le publicați sunt de încredere și captivante, le vor distribui, ajutându-vă magazinul online să crească și mai mult. De asemenea, conținutul îi ajută pe utilizatori să se identifice cu brandul, ceea ce îi face mai probabili să cumpere produse care sunt noi în ofertă, să cumpere produse pentru a le dărui persoanelor apropiate și să vă facă publicitate gratuit în spații unde nu aveți acces prea ușor. Când clientul devine cel mai bun vânzător, va cumpăra mai decisiv și mai des și va forma comunități fidele magazinului pe care îl dețineți.

Nu pierdeți din vedere că oamenii împărtășesc întotdeauna ceea ce are sens pentru ei: o poveste, o motivație, o pasiune. Crearea de conținut servește la toate acestea. Clienții vor deveni mai fideli, deoarece se identifică cu scopul în comun pe care îl aveți, cu poveștile, faptele și motivațiile la care se conectează atunci când vă accesează conținutul. Astăzi, clienții sunt mai neîncrezători ca niciodată și pe bună dreptate. Identificarea cu un brand este un angajament care necesită mai mult decât sloganuri și un website bun. Un magazin online devine de succes atunci când clienții se implică în personalitatea magazinului. Cu alte cuvinte, atunci când investiți în marketing de conținut, practic primiți ceva unic, și anume o metodă de publicitate online care aduce rezultate ani la rând. Asta înseamnă și mai mulți clienți, și mai multe șanse ca aceștia să cumpere, să vă distribuie conținutul, să își expună părerile privind produsele pe care le-au achiziționat și să atragă clienți noi.

Orice altă strategie de promovare online a unui magazin va fi consolidată dacă aveți la bază un conținut de calitate. De exemplu, să presupunem că dețineți un magazin online și puneți la dispoziția clienților produse cosmetice și detergenți organici. Conținutul pe care îl publicați despre ceea ce faceți, de ce anume ați ales să comercializați produse organice și toate reacțiile de pe platformele de socializare vă permit să deveniți un lider de gândire și un formator de opinie.

agentii de seo in Bucuresti
De ce este bine să lucrezi cu o agenție SEO ?

Nu puțini sunt deținătorii de site-uri web care consideră că agențiile SEO oferă alte servicii pur tehnice. Totuși, pentru a vă conecta site-ul la Google sau la alt motor de căutare, nu aveți nevoie nici de un programator, nici de un director tehnic. Desigur, astfel de cunoștințe sunt întotdeauna de apreciat, dar cel mai sigur aveți nevoie de o agenție SEO care, mai presus de toate, știe să comunice.

O agenție SEO cunoaște orientarea către piață și poate contura publicul-țintă, are cunoștințe de design vizual și de social media management și comunică eficient. În lipsa acestor abilități, o agenție SEO nu vă poate conduce site-ul spre succes. Gândiți-vă în acest fel – dacă ați putea angaja doar pentru două poziții, ați face mult mai bine să angajați un scriitor bun și un layout editor decât doi programatori.

Nu mai reprezintă niciun secret tech strategiile prin care un site web poate urca în topul Google. În cea mai mare parte, este nevoie de o muncă susținută în dezvoltarea de conținut pe care Google să îl aprecieze și să îl prioritizeze. Ceea ce trebuie să știți este că practicile SEO se concentrează foarte mult pe producerea de conținut. Google nu poate prioritiza un site dacă acel site nu conține elemente SEO. În schimb, dacă reușiți să ajungeți în topul Google cu elementele SEO din paginile site-ului și utilizatorii vă accesează site-ul, conținutul pe care l-ați publicat trebuie să fie valoros și captivant pentru a convinge utilizatorii să vă descopere și să vă exploreze website-ul.

Aici intervine agenția SEO, al cărei scop este de a dezvolta conținut bogat în SEO care să vă determine publicul-țintă să întreprindă acțiunile pe care vi le doriți – să se înscrie la un newsletter, să participe la un webinar, să cumpere bilet la un eveniment sau să cumpere ceea ce comercializați. Agenția SEO cu care veți colabora trebuie să fie interesată de serviciile și produsele pe care le oferiți, în caz contrar nici potențialii clienți nu vor prezenta interes.

Prin urmare, o agenție SEO va ști cum să vă vândă produsele și serviciile, va ști care este acel public-țintă care are cea mai mare nevoie de produsele sau serviciile pe care le oferiți, va prioritiza interesele și cerințele clienților, va ști unde este cel mai bine să concentreze practicile de marketing și distribuția de conținut și va ști să vă prezinte produsele și serviciile astfel încât să ieșiți în evidență, chiar dacă sunteți înconjurat de zeci de concurenți.