agentie de marketing online
Servicii marketing online – Cât caștigă un specialist SEO în România?

Un deținător de website poate opta pentru mai multe tipuri de servicii marketing online, însă beneficiile marketingului de conținut sunt poate cele mai decisive. Unele companii se bazează pe crearea de conținut mai mult decât pe orice alt factor. Abilitatea ca tot ceea ce publicați pe site să fie văzut, să fie considerat de încredere și să fie distribuit ajută rapid la câștigarea încrederii utilizatorilor. Prin urmare, marketingul de conținut nu poate fi nicicând supraevaluat. Aici intervine specialistul SEO, de care este foarte probabil să fie auzit deja.

Atunci când utilizatorii caută o informație online, de obicei pe Google sau Bing, rezultatele apar pe baza anumitor asemănări între cuvintele folosite de utilizator și cuvintele care apar în conținutul publicat pe site. Asta înseamnă SEO, adică optimizarea motorului de căutare. Un specialist SEO știe foarte bine că toate formele de conținut oferă oportunități de a încorpora cuvinte cheie și expresii cheie, rezultând astfel mai multe accesări într-o gamă mai largă de căutări. La fel de bine, un specialist SEO știe că nu doar cuvintele și expresiile cheie joacă un rol important, ci totodată conținutul trebuie să fie calitativ. Dacă cineva accesează conținutul care include acele cuvinte cheie, dar consideră că informațiile puse la dispoziție nu sunt utile, va părăsi imediat site-ul. Prin urmare, scopul unui specialist SEO este să furnizeze conținut valoros, care să câștige atenția și încrederea vizitatorilor. Conținut înseamnă articole de blog, știri, videoclipuri, aplicații, jocuri, teste, documente, broșuri, cărți, dar nu se limitează la acestea.

Există multe avantaje ale marketingului de conținut. Spre deosebire de o campanie publicitară, conținutul rămâne în permanență și va continua să aducă accesări zi de zi. Pentru ca rezultatele să apară, vor fi necesare câteva luni, deoarece un site are nevoie de o cantitate decentă de conținut publicat. Cu cât aveți mai mult conținut, cu atât sunt mai multe șanse ca vizitatorii să vă urmărească pe rețelele de socializare, să se aboneze la newsletter și să vă distribuie conținutul. Cu alte cuvinte, conținutul vă ajută să câștigați adepți, dar trebuie să fie organic și educativ. Întotdeauna oamenii vor distribui articole informative despre subiecte pe care le consideră interesante. În timp ce un articol intitulat „Cumpărați ceasul nostru” nu va fi distribuit, un articol intitulat „Ceasurile fabricate din materiale sustenabile” sau „Ceasul revine în tendințe” sau „Purtarea unui ceas te face să pari mai profesionist?”, va atrage atenția și interesul oamenilor.

Prin urmare, specialistul SEO trebuie să dețină mai multe abilități de creare conținut, așa că mulți se întreabă și cât câștigă un specialist SEO în România. Răspunsul nu este unul bătut în cuie, întrucât diferă de alegerile specialistului. În cazul în care lucrează în cadrul unei companii / corporații / agenții, poate câștiga între 2500-4000 RON, dar foarte mulți specialiști sunt freelanceri, așa că vor câștiga în funcție de proiectele obținute și de timpul pe care îl dedică muncii.

seo magazin online
Promovare magazin online. Publicitatea online generează vânzări magazinului?

Dintre toate modalitățile de promovare a unui magazin online, marketingul de conținut este cel mai puternic și eficient. Angajează și informează utilizatorii, astfel încât acționează ca bază pentru definirea afacerii pe care o desfășurați, încurajând totodată clienții să aibă încredere în produsele sau serviciile pe care le oferiți. Dacă un client are încredere într-un magazin online, va da click pentru a vă explora produsele. Mai mult decât atât, dacă vizitatorii și clienții consideră că formele de conținut pe care le publicați sunt de încredere și captivante, le vor distribui, ajutându-vă magazinul online să crească și mai mult. De asemenea, conținutul îi ajută pe utilizatori să se identifice cu brandul, ceea ce îi face mai probabili să cumpere produse care sunt noi în ofertă, să cumpere produse pentru a le dărui persoanelor apropiate și să vă facă publicitate gratuit în spații unde nu aveți acces prea ușor. Când clientul devine cel mai bun vânzător, va cumpăra mai decisiv și mai des și va forma comunități fidele magazinului pe care îl dețineți.

Nu pierdeți din vedere că oamenii împărtășesc întotdeauna ceea ce are sens pentru ei: o poveste, o motivație, o pasiune. Crearea de conținut servește la toate acestea. Clienții vor deveni mai fideli, deoarece se identifică cu scopul în comun pe care îl aveți, cu poveștile, faptele și motivațiile la care se conectează atunci când vă accesează conținutul. Astăzi, clienții sunt mai neîncrezători ca niciodată și pe bună dreptate. Identificarea cu un brand este un angajament care necesită mai mult decât sloganuri și un website bun. Un magazin online devine de succes atunci când clienții se implică în personalitatea magazinului. Cu alte cuvinte, atunci când investiți în marketing de conținut, practic primiți ceva unic, și anume o metodă de publicitate online care aduce rezultate ani la rând. Asta înseamnă și mai mulți clienți, și mai multe șanse ca aceștia să cumpere, să vă distribuie conținutul, să își expună părerile privind produsele pe care le-au achiziționat și să atragă clienți noi.

Orice altă strategie de promovare online a unui magazin va fi consolidată dacă aveți la bază un conținut de calitate. De exemplu, să presupunem că dețineți un magazin online și puneți la dispoziția clienților produse cosmetice și detergenți organici. Conținutul pe care îl publicați despre ceea ce faceți, de ce anume ați ales să comercializați produse organice și toate reacțiile de pe platformele de socializare vă permit să deveniți un lider de gândire și un formator de opinie.

agentii de seo in Bucuresti
De ce este bine să lucrezi cu o agenție SEO ?

Nu puțini sunt deținătorii de site-uri web care consideră că agențiile SEO oferă alte servicii pur tehnice. Totuși, pentru a vă conecta site-ul la Google sau la alt motor de căutare, nu aveți nevoie nici de un programator, nici de un director tehnic. Desigur, astfel de cunoștințe sunt întotdeauna de apreciat, dar cel mai sigur aveți nevoie de o agenție SEO care, mai presus de toate, știe să comunice.

O agenție SEO cunoaște orientarea către piață și poate contura publicul-țintă, are cunoștințe de design vizual și de social media management și comunică eficient. În lipsa acestor abilități, o agenție SEO nu vă poate conduce site-ul spre succes. Gândiți-vă în acest fel – dacă ați putea angaja doar pentru două poziții, ați face mult mai bine să angajați un scriitor bun și un layout editor decât doi programatori.

Nu mai reprezintă niciun secret tech strategiile prin care un site web poate urca în topul Google. În cea mai mare parte, este nevoie de o muncă susținută în dezvoltarea de conținut pe care Google să îl aprecieze și să îl prioritizeze. Ceea ce trebuie să știți este că practicile SEO se concentrează foarte mult pe producerea de conținut. Google nu poate prioritiza un site dacă acel site nu conține elemente SEO. În schimb, dacă reușiți să ajungeți în topul Google cu elementele SEO din paginile site-ului și utilizatorii vă accesează site-ul, conținutul pe care l-ați publicat trebuie să fie valoros și captivant pentru a convinge utilizatorii să vă descopere și să vă exploreze website-ul.

Aici intervine agenția SEO, al cărei scop este de a dezvolta conținut bogat în SEO care să vă determine publicul-țintă să întreprindă acțiunile pe care vi le doriți – să se înscrie la un newsletter, să participe la un webinar, să cumpere bilet la un eveniment sau să cumpere ceea ce comercializați. Agenția SEO cu care veți colabora trebuie să fie interesată de serviciile și produsele pe care le oferiți, în caz contrar nici potențialii clienți nu vor prezenta interes.

Prin urmare, o agenție SEO va ști cum să vă vândă produsele și serviciile, va ști care este acel public-țintă care are cea mai mare nevoie de produsele sau serviciile pe care le oferiți, va prioritiza interesele și cerințele clienților, va ști unde este cel mai bine să concentreze practicile de marketing și distribuția de conținut și va ști să vă prezinte produsele și serviciile astfel încât să ieșiți în evidență, chiar dacă sunteți înconjurat de zeci de concurenți.

servicii seo profesionale
Sevicii promovare online – prețuri optimizare SEO pentru Google, pachete consultanță SEO (cel mai mic preț pleacă de la 100E/lună)

Unul dintre cele mai importante și valoroase servicii de promovare online și de optimizare SEO pentru Google are legătură cu crearea de conținut. S-ar putea spune că toate formele de conținut au devenit cruciale în marketingul online. Pe de o parte, atrage utilizatori și clienți pe site-uri web, iar pe de altă parte oferă conținut captivant pentru adepți pe social media, așa că este o modalitate de bază pentru a vă consolida site-ul web. Nicio strategie de inbound marketing nu poate supraviețui astăzi fără conținut.

De ce să investiți în marketingul de conținut? Răspunsul este unul simplu, și anume poate crea sau poate distruge valoarea unui site web. În plus, prețurile pentru optimizare SEO pentru Google sunt rezonabile, la fel și cele pentru pachetele de consultanță SEO, cu cel mai mic preț care pleacă de la 100E/lună. Totuși, un lucru foarte important de înțeles când vine vorba de servicii promovare online și de ce să investiți în prețuri optimizare SEO pentru Google este acela că plătiți odată și serviciul pentru care plătiți va continua să ofere rezultate o lungă perioadă de timp, asta însemnând adesea ani buni. Spre deosebire de multe alte forme de publicitate, conținutul nu este o strategie marketing de moment. Fiecare formă de conținut sporește succesul site-ului acum și va continua să atragă un flux constant de vizitatori și anul următor, și în al doilea an și așa mai departe, căci SEO este întotdeauna relevant. Cu alte cuvinte, se poate afirma că toate formele de conținut au un preț rezonabil, în special atunci când avem în vedere că nu plătim doar pentru un succes de moment.

Totuși, este necesar un angajament. Nu puteți publica una sau două forme de conținut și să vă așteptați să vă ofere rezultatele pe care le doriți. Conținutul construiește succesul unui site în timp. O strategie eficientă de creare de conținut este o investiție pe termen lung. După ce v-ați creat un public-țintă prin intermediul conținutului publicat, publicul însuși va face cea mai mare parte din muncă pentru a vă aduce succes, și anume vă va accesa conținutul și îl va distribui și altora.

În cele din urmă, marketingul de conținut mai are o abilitate unică și valoroasă, și anume este cea mai probabilă modalitate de a transforma un vizitator într-un client. Având conținut de calitate, nu trebuie să vânați o audiență, dintre care mulți nu au niciun interes pentru produsele sau serviciile pe care le puneți la dispoziție. Cu ajutorul conținutului, atrageți oameni care vă caută site-ul în mod activ, ceea ce vă transmite că asta este alegerea lor, că au nevoie de ceea ce le oferiți. Vă caută site-ul pentru că sunt șanse foarte mari să vă cumpere produsele sau serviciile, iar marketingul de conținut îi ajută să aibă încredere în ceea ce le puneți la dispoziție.

audit seo gratuit
În ce constă un audit SEO de calitate?

Fie că dețineți un site restrâns, fie că aveți un site mai amplu, cu siguranță investiți timp, efort și bani în conținutul său. Lună de lună, conținutul pe care îl publicați are scopul de a îmbunătăți clasamentul motorului de căutare. Cu toate acestea, foarte mulți deținători de site-uri nu evaluează în mod regulat modalitatea în care conținutul publicat influențează starea generală a site-ului. Sigur, nu sună deloc relaxant să examinați tot conținutul publicat de la lansarea site-ului și până în prezent, dar tocmai un audit SEO de calitate poate spori performanța unui website.

De asemenea, dacă vă gândiți să abordați mai multe subiecte, acesta poate fi prilejul cel mai bun de a examina ceea ce a fost deja discutat și publicat. Și, nu uitați de regula de aur – conținutul de calitate este mult mai bun decât cantitatea. Din acest motiv, un audit SEO cât mai complex ar trebui să facă parte din strategia SEO. Un astfel de audit ar trebui să ia în considerere următoarele aspecte:

Trafic către pagină. Utilizând Google Analytics, primul element care trebuie examinat este dacă pagina primește trafic de pagini de destinație. Traficul de pagini de destinație indică dacă pagina avansează în motoarele de căutare, dacă este promovată în social media sau primește backlink-uri. Dacă ne confruntăm cu numere scăzute, cel mai probabil pagina nu este suficient de atrăgătoare.

Index. Dacă nu primiți prea mult trafic organic către pagină, următorul pas constă în verificarea consolelor de căutare pe Google și Bing. Aceste platforme pot oferi informații dacă pagina este sau nu indexată în anumite motoare de căutare sau dacă pagina a fost trimisă într-un sitemap xml. Dacă pagina nu este indexată, trebuie verificat să nu fie etichetată cu noidex, după care va fi indexată în platforme.

Backlink-uri. Link-urile din partea altor site-uri web către o anumită pagină indică faptul dacă acea pagină oferă sau nu valoare site-ului. Pot fi folosite tot felul de instrumente, precum MOZ pentru a vedea câte link-uri vin pe pagina respectivă. Backlink-urile sunt o parte importantă a SEO, așa că dacă primiți link-uri către o anumită pagină, este important să conservați acele link-uri indiferent de strategia utilizată.

În cele din urmă, un audit SEO de calitate trebuie să examineze cuvintele cheie de top. Cuvintele cheie populare merg mână în mână cu backlink-urile și, de asemenea, pot fi găsite utilizând instrumente precum SEMrush. Este important să se găsească cuvintele-cheie populare și să se observe dacă pagina conține acele cuvinte-cheie sau dacă există și alte cuvinte-cheie sau sinonime suplimentare care ar putea fi adăugate pe pagină.